Clematis ‘White Twist’

Inleiding

Onder de zaailingen van Clematis x cylindrica(in 2004) zat een plant met een lichte bloemknop. Bij het opengaan bleek het een groenwitte bloem te zijn. Bij het verder opengaan verkleurde de bloem naar helderwit en de bloemen hebben ook de typische draaiing zoals de mauveblauwe x cylindrica heeft. De 4 bloembladeren zijn 3,5 cm lang en de breedte van de urn is 3-4 cm. De bloemen hangen zoals ook de ouders van de C. x cylindrica , integrefolia en crispa, doen. De helmdraden zijn geel van kleur. De bladeren van de plant zijn lichter dan de mauveblauwe C. x cylindrica. De lengte van de plant is 1,5 meter. De bloeitijd is van juli t/m september.

Standplaats

De plant is ideaal in de border omdat hij niet hoog wordt. Hij groeit gemakkelijk door vaste planten en is mooi in combinatie met planten met donkere of roodbruine bladeren. Zoals elke Clematis verlangt deze plant ook een vochtige omgeving en verlangt bij voorkeur een zure en voedzame grond.

Groei

De plant wordt ca. 1,5 meter hoog afhankelijk van de verzorging en standplaats.

Bloei

De plant bloeit van juli tot september.

Verzorging

Plant de Clematis in een goed grondmengsel dat in het voorjaar en de zomer voldoende water vasthoudt. Geef de plant in het voorjaar en zomer voldoende water.

Snoei

In het voorjaar kan de plant geheel teruggesnoeid worden omdat hij bloeit op jong hout. Regelmatig mesten houdt de plant in conditie en regelmatig compost bij de plant houdt de grond goed van structuur.

Winterhardheid

Clematis ‘White Twist’ is goed winterhard.

De plant is nog niet in de plantenwereld geregistreerd en daarom is de plant dan ook genoemd Clematis ‘White Twist’

Abstract:
Name : Clematis ‘White Twist’
Parents : Seedling of Clematis x cylindrica
Flower : nodding white
Flowering period: jul aug sep
Leaves : same as Clematis x cylindrica
Height : 1.5 m.

Clematis 'White Twist'
Clematis 'White Twist'
Menu