Clematis ‘Seena’

Inleiding

Clematis ‘Seena’ is een zaailing van de species Clematis courtoisii. Clematis courtoisii is een clematis uit de subsectie floridae. Bij deze geselecteerde plant zijn de meeldraden 1,5-2 cm en donkerviolet. De bloemen zijn 10-12 cm groot en hebben 6 bloembladeren. Vaak zit er een violette schijn op de bloemen.

Standplaats

Deze Clematis heeft de voorkeur voor een licht zonnige of half schaduwrijke plaats en bij voorkeur op een vorstvrije plaats. Beter is de plant als kuipplant te behandelen.

Groei

De plant wordt ca. 2 meter hoog afhankelijk van de verzorging en standplaats. De plant kan door goede snoei uitgroeien tot een breed bloeiende Clematis.

Bloei

De plant bloeit van maart tot mei.

Verzorging

Plant de Clematis in een goed grondmengsel dat in het voorjaar en de zomer voldoende water vasthoudt. Geef de plant in het voorjaar en zomer voldoende water. Clematissen hebben ook een behoefte aan mest in het voorjaar en de zomer.

Snoei

Deze behoort tot de snoeigroep 3. De plant moet drastisch aan het eind van de winter of het vroege voorjaar worden teruggesnoeid. Op 30-75 cm vanaf de voet moet boven een krachtige bladoksel de stengel worden verwijderd. Vaak ontstaan ook nieuwe scheuten vanuit de grond.

Winterhardheid

Clematis ‘Seena’ is matig winterhard in zone 6-9.

Clematis 'Seena'
Clematis 'Seena'
Clematis 'Seena'
Clematis 'Seena'
Clematis 'Seena' knop
Menu