Clematis ‘Jurry’

Inleiding

Clematis ‘Jurry’ is een Clematis soort uit China. Deze Clematis heb ik uit China gekregen onder een verkeerde naam en doordat de vindplaats niet bekend is, heb ik deze soort als cultivar beschreven. Deze plant is een nieuwe soort uit China die nog niet bekend was. Deze soort behoort tot de subsection Montanae. Deze wijkt af van de reeds bekende Clematis montana doordat deze soort lager blijft (4-5 meter), lange bloemsteel van 10 – 25 cm en ander blad heeft.

Omschrijving

Deze Clematis behoort tot de subsection montanae. Deze soort wordt niet zo groot als de meeste montana’s.

  • Bloemblad; breedte 20 – 25 mm, lengte 40-45 mm
  • Bloem;  kleur roze (RHS 75C) met donkere aders en doorsnee 8 – 9,5 cm.
  • Blad; kleur jonge bladeren bruinrood daarna bruingroen.
  • Grootte; plant wordt 4 – 5 meter hoog.

Standplaats

Deze Clematis heeft de voorkeur voor een licht zonnige of half schaduwrijke plaats. De plant is in Nederland redelijk winterhard.

Groei

De plant wordt ca. 5 meter hoog afhankelijk van de verzorging en standplaats. De plant kan door goede snoei uitgroeien tot een breed bloeiende Clematis.

Bloei

De plant bloeit van mei tot juni

Verzorging

Plant de Clematis in een goed grondmengsel dat in het voorjaar en de zomer voldoende water vasthoudt. Geef de plant in het voorjaar en zomer voldoende water. Clematissen hebben ook een behoefte aan mest in het voorjaar en de zomer.

Snoei

De plant moet na de bloei worden teruggesnoeid wanneer de plant te groot en wild wordt. Bij snoei in het voorjaar wordt de bloemvorming teniet gedaan want montana’s bloeien op het tweejarig hout.

Winterhardheid

Clematis ‘Jurry’ is redelijk winterhard in Nedeland.

Clematis Jurry
Clematis Jurry
Clematis Jurry
Menu