Clematis ‘Vitiwester®

Inleiding

Clematis ‘Vitiwester®‘ is een Clematis die is ontstaan uit een kruising van C. viticella en de prachtige ‘Westerplatte’. Uit deze kruising is slechts 1 plant gekomen die aan de verwachting voldeed qua kleur. In de middel- en grootbloemigen waren reeds ‘rode’ Clematissen maar bij de belangrijke viticella’s nog niet. De bloem heeft een fraai rode velours kleur.

Standplaats

Deze Clematis heeft de voorkeur voor een half- of geheel schaduwrijke plaats. Bij een schaduwrijke plaats komt de ‘rode’ kleur beter tot zijn recht. Een zonnige plaats geeft bij deze Clematis ook geen probleem. De plant kan in een border tussen heesters, in een heester, tegen een schutting/boog en samen met een roos worden toegepast.

Groei

De plant wordt 2-3 meter hoog afhankelijk van de verzorging en standplaats. De plant kan door goede snoei uitgroeien tot een breed bloeiende Clematis.

Bloei

De plant bloeit van juli tot september. Door na de eerste bloei de bloeistengels te snoeien kan een tweede bloei worden gerealiseerd.

Verzorging

Plant de Clematis in een goed grondmengsel dat in het voorjaar en de zomer voldoende water vasthoudt. Geef de plant in het voorjaar en zomer voldoende water. Clematissen hebben ook een behoefte aan mest in het voorjaar en de zomer.

Snoei

Deze behoort tot de snoeigroep 3. De plant moet drastisch aan het eind van de winter of het vroege voorjaar worden teruggesnoeid. Op 30-75 cm vanaf de voet moet boven een krachtige bladoksel de stengel worden verwijderd. Vaak ontstaan ook nieuwe scheuten vanuit de grond.

Winterhardheid

Clematis ‘Vitiwester®‘ is winterhard in zone 4-9.

Clematis 'Vitiwester'
Clematis 'Vitiwester'
Clematis 'Vitiwester'
Clematis 'Vitiwester'
Clematis 'Vitiwester'
Menu