Clematis ‘Scented Clem’

Inleiding

Clematis ‘Scented Clem’ is een nieuwe sensatie in de clematiswereld vanwege de sterke geur. Er was tot nogtoe geen enkele vlakke clematis die een sterke geur heeft. De clematis is waarschijnlijk ontstaan door een kruising van Clematis cadmia x florida/courtoisii. De bloemen zijn 8-10 cm groot en hebben 6 bloembladeren. De bloemen zijn lila van kleur, RHSkleur: 94C.

Standplaats

Deze Clematis heeft de voorkeur voor een licht zonnige of half schaduwrijke plaats. Op een zonnige plaats komt de geur het beste tot zijn recht. De plant kan in een border tussen heesters, in een heester, tegen een schutting/boog en samen met een roos worden toegepast.

Groei

De plant wordt ca. 2 meter hoog afhankelijk van de verzorging en standplaats. De plant kan door goede snoei uitgroeien tot een breed bloeiende Clematis.

Bloei

De plant bloeit van april tot mei.

Verzorging

Plant de Clematis in een goed grondmengsel dat in het voorjaar en de zomer voldoende water vasthoudt. Geef de plant in het voorjaar en zomer voldoende water. Clematissen hebben ook een behoefte aan mest in het voorjaar en de zomer.

Snoei

Deze behoort tot de snoeigroep 3. De plant moet drastisch aan het eind van de winter of het vroege voorjaar worden teruggesnoeid. Op 30-75 cm vanaf de voet moet boven een krachtige bladoksel de stengel worden verwijderd. Vaak onstaan ook nieuwe scheuten vanuit de grond.

Winterhardheid

Clematis ‘Scented Clem’ is winterhard in zone 5-9.

Clematis 'Scented Clem'
Clematis 'Scented Clem'
Clematis 'Scented Clem'
Clematis 'Scented Clem'
Clematis 'Scented Clem'
Menu