About

Mijn hobby

Ik heb veel interesse in het houden en vermeerderen van planten. Het geeft telkens weer een voldoening wanneer je jonge planten hebt opgekweekt of een kruising is gelukt. In de tuin heb ik een grote diversiteit aan planten. Door de planten en struiken groeien veel verschillende clematissen en op het terras staan diverse kuipplanten. Veel planten test ik uit in potten.

Clematissen

Clematissen hebben voor mij een sterke aantrekkingskracht en ik heb een redelijk aantal soorten/hybriden verzameld. Ik heb nieuwe hybriden/cultivars ontwikkeld en internationaal geregistreerd, waaronder twee sterk geurende Clematis hetgeen een sensatie is in de Clematiswereld.
Geregisteerde Clematissen:
Clematis ‘Scented Clem’
Clematis ‘Delightful Scent’
Clematis ‘De Vijfhoeven’
Clematis ‘Vitiwester’
Clematis ‘Marjan’
Clematis ‘Seena’
Clematis ‘Debbie Fischer’
Clematis ‘Irisevi'(genoemd naar de beide kleindochters Iris en Evi)
Clematis ‘Rob Hannink’
Clematis ‘Jurry’
Clematis ‘Snow Bells’
Clematis ‘Roelie’.

Kuipplanten

Op deze homepage worden ook enkele kuipplanten behandeld waaronder de zeer zeldzame Camellia changii. Er zijn momenteel in Nederland een grote variatie aan kuipplanten te verkrijgen. Deze homepage verwijst ook naar een vereniging van kuipplantenliefhebbers. Hierin kunt U informatie krijgen over de vereniging en kuipplanten nl: Oranjerievereniging “De Kuipplant”.

Clematis 'Irisevi'
Lapageria rosea wit
Menu